Ahad, Jun 19, 2011

Generic Host Process for Win32 Services

Pernah tak korang jumpa error macam ni? Error ni terjadi kat sesapa yang ada pakai Windows XP SP2 dan antara tanda-tandanya, connection internet akan halt...walaupun nampak network connected. Aku dah lama pakai SP2 . Tapi baru ni la jumpa error ni.  (Nak jugak pkai Win 7, tapi tak support plak. )
Kalau korang ada jumpa ni, antara cara nak fix, upgrade ke SP3. Tapi aku jumpa satu cara yang mudah. (aku tak taula berkesan ke tak. Tapi setakat ni, takde lagila error ni)

Ikut langkah ni..

1. Copy code ini (aku pun copy orang punya) dan paste dalam notepad. Save As GenericHostErrorProblem.bat
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
@ECHO off

Echo Coded by http://hubpages.com/profile/rancidTaste

reg  add  HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\netbt\parameters  /v  TransportBindName  /t REG_SZ  /d  ""  /f

reg  add  HKLM\Software\Microsoft\OLE  /v  EnableDCOM  /t  REG_SZ  /d  "N"  /f

Echo Coded by http://hubpages.com/profile/rancidTaste

Echo Generic Host Error Problem Is Fixed, Press any key to continue

pause
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Double klik je file tu (untuk run)
3. Dah Siap ..

Sekian ..selamat mencuba