Isnin, September 12, 2011

Government Tax 6% untuk Pengguna Telefon Pabayar ditangguhkan

Assalamualaikum..
Kabare? Ada berita baik saya nak share. Tadi saya tengok berita kat TV , kerajaan berjaya membuat syarikat telco menangguhkan hasrat mereka untuk mengenakan government tax sebanyak 6% kepada pengguna prabayar (prepaid) yang ingin menambah nilai (top-up) . Alhamdulillah. Baguslah. Kalau cancel terus lagi bagus.
Lagipun kebanyakan pengguna prepaid ni terdiri daripada golongan berpendapatan rendah dan sederhana. Syarikat telco ni dahla untung juta juta juta....lagi nak paw duit pengguna . Terima kasih kerajaan Malaysia mengambil langkah yang sangat bijak. Harap-harap, syarikat telco batalkan sahaja terus hasrat nak paw duit pengguna.

5 ulasan:

  1. Ya! Kak setuju tu. Berapa banyak cukai le yang kita kena bayar ni. Cukai pendapatan, cukai tanah, cukai rumah, cukai jalan, cukai pintu sampai nak makan pon kena juga cukai perkhidmatan. Dan sekarang ni pulak nak ader kan cukai top up. Alahai kering le kalau macam ni. Sedangkan sebab utama kita pakai prabayar ni ialah nak kawal belanjawan penggunaan telefon. Betul tak?

    BalasPadam
  2. @HidayatiHa aah ..betul tu. setuju sangat.

    BalasPadam
  3. http://lifeofusea.blogspot.com/2011/09/apa-komen-user-cukai-perkhidmatan-6.html

    BalasPadam
  4. suka sgt ditangguhkan...:)

    BalasPadam
  5. @Ctiey Kalau cancel je lagi bagus...

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda yang CUTE..:)
Sila Datang Lagi...