Sabtu, Oktober 15, 2011

Gempar!!!Gereja terbesar Asia di Bukit Jalil

Assalamualaikum.

Hari ini, saya telah menerima satu email daripada seorang kawan bertajuk "Dunia akhir Zaman (GOOD JOB MALAYSIA SEBAGAI NEGARA ISLAM)". Isi kandungan email ini menceritakan pembinaan gereja terbesar di Asia. Bagaimana pembinaan gereja terbesar ini boleh diluluskan di negara kita yang agama rasminya adalah agama Islam?. Lebih mengejutkan apabila asas pembinaan gereja ini berdasarkan prinsip Rukun Negara untuk menyemai nilai-nilai rohaniah, moral yang betul, tingkah laku yang baik, sosial dan tanggungjawab sivil. Saya try google map (Bukit Jalil)  dan memang betul tertulis 'Church' di situ. Betul-betul depan Petronas dan Shell Bukit Jalil. Kalau anda tak percaya boleh search sekarang di http://maps.google.com/









Gereja terbesar telah dibina di Bukit Jalil

terkejut aku bila dpt tau dari member aku yg ade sebuah gereja yg terbesar di asiaakan di bina di bukit jalil..mula2 aku x percaya pon...tp lepas aku selidik n kaji..huhuhu..rupa-rupanya mmg betul dakwaan member aku tu..masyaALLAH...lebih mengejutkan aku..gereja terbabit mengandungi unsur2 freemason...maybe kebetulan atau sebagainyer...aku pon x tau...tp ape yg penting...bila da siap kita tgk..sape yg RASMI kan gereja ni nanti.



gereja yg akan menjadi gereja terbesar di asia ini diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre akan siap dibina bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium.
 
Kos untuk membina gereja ini ialah RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta.Gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini dalam proses untuk menyiapkanyer sekarang.untuk maklumat lanjut ttg gereja ini rujuk laman web gereja ini    http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_intro.html dan http://www.calvary.org.my/



Dengan kapasiti auditoriumnya yang mampu memuatkan 5 ribu orang pada satu-satu masa, maka kawasan sempit ini dijangka akan mengalami kesesakan teruk apabila ia siap nanti.



 

 

 

 

 

  beginilah rupa gereja itu apabila siap dibina
 

 mengejutkan juga..gereja ini mempunyai unsur2 freemason   

Jangan terkejut jika setelah selesai pembikinanya nanti, gereja ini akan diisi oleh anak-anak Melayu yang bukan beragama Islam.
Dikhuatiri juga akan lebih ramai lagi remaja Melayu yang beragama Islam yang akan murtad.
Lihatlah saja kepada misi-misinya:
The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:

* To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
* To be a dynamic and positive influence in our society
* To care and to share with those who are without hope
* To equip and train those who desire to serve and help others
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind
 
Persoalannya, perlu ke di negara kita ini dibina sebuah gereja yang sebegitu besar?. Adakah pihak berkenaan mahu mencabar kedudukan Islam di negara ini?. Adakah mereka tidak berpuas hati melihat Masjid Jamek Seri Petaling yang sangat besar?. Namun, keluasan tapak masjid berkenaan tidak sebesar gereja ini.



9 ulasan:

  1. trima kaseh info di atas... teruskan dengan info yg melande umat islam hari ini.... dunia sedang menuju kehancuran....

    Daripada Abu Hurairah r.a. berkata: Bersabda Rasulullah saw, “Islam mula tersebar dalam keadaan dagang (asing). Dan ia akan kembali asing pula. Maka beruntunglah orang orang yang asing”.

    Dan pada Abu Hurairah r.a. katanya: Aku mendengar RasuIullah saw. bersabda, “Umat ku akan ditimpa penyakit-penyakit yang pernah menimpa umat-umat dahulu”. Sahabat bertanya, “Apakah penyakit-penyakit umat-umat terdahulu itu? ” Nabi saw. menjawab, “Penyakit-penyakit itu ialah (1) terlalu banyak seronok, (2) terlalu mewah, (3) menghimpun harta sebanyak mungkin, (4) tipu menipu dalam merebut harta benda dunia, (5) saling memarahi, (6) hasut menghasut sehingga jadi zalim menzalim”.

    BalasPadam
  2. projek ni dah lama start...x siap2...igt x jadi buat..rupanya still berjalan projek ni..hari2 tgk gereja ni sbb lalu jalan tu...:)

    BalasPadam
  3. @Derussamala..hari2 lalu. Nampak macam dah nak siap .

    BalasPadam
  4. mmg dok tgok gereja ni under consruction ni ...masa on the way pi golf club ...ni la hasil dr perjuangan teresa kok ....

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda yang CUTE..:)
Sila Datang Lagi...