Isnin, Oktober 03, 2011

Mari membeli emas sekarang

Assalamualaikum. Untuk penggemar-penggemar emas, sekarang adalah waktu yang dinanti-nantikan untuk membeli emas. Cuba tengok graf MT4 emas kat bawah ni.


Harga sekarang berada pada paras yang rendah dan akan naik balik pada bila-bila masa sahaja. Harga emas akan terus naik jadi bila waktu yang sesuai nak beli? Nah, sekarang adalah waktu keemasan untuk membeli emas. Bukan senang nak dapat waktu macam ni. Harga emas tengah murah ni (walau hakikatnya emas tak pernah murah). Tak perlu cakap banyak, kalau ada wang lebih tu elok la membelinya sekarang ya.
Selamat melabur !!

8 ulasan:

  1. Hihi wah roha nie ..boleh jadi tukang analisis la. Bagus entri roha bagi :)

    BalasPadam
  2. ktne nak bli emas public gold??knp beza bsr sgt hrga beli n jual???Hmmm..

    BalasPadam
  3. @aReLaN
    beza harga beli dan jual tu adalah spread iaitu keuntungan yg peniaga emas tu ambil. kalau pegi kat kedai emas, spread lagi besar sampai 25% tu. emas public gold ni memang kecil spreadnya. Nak beli emas public ni kalau nak senang bleh cari agen kawasan dalam website public gold.

    BalasPadam
  4. oooo,tp kan sng ke nak jual emas tu blik ble hrga naek??Sng ke nk cri buyer?atau jual kat bank or pajak je?Hmmm

    BalasPadam
  5. @aReLaN
    Nak jual sng je. Klau beli public gold, jual balik dgn public gold ikut hrga dlm website tu. Mcm tu juga kalau beli kat bank, boleh jual balik kat bank yg kita beli emas tu. Dan sama juga kalau beli di kedai emas, jual balik kat kedai emas tu juga. tak perlu cari buyer susah2. Kalau kita jual bukan kat tempat kita beli tu memang susah sikit dan dia akan ambil dengan harga yang murah.

    BalasPadam
  6. Heheh...boleh beli emas public gold dari saya juga...saya salah sorg dealer emas public gold...jual balik kat saya pun boleh...kalau duit cash saya ckp la...kalau x ckp saya arrang jual pd public gold balik...boleh contact saya ..xde hal..tapi area kl n putrajaya n kawasan skitarnya je laa...kawasan lain pun boleh jugak...collection bleh buat kat cwgan public gold yg ada kat sluruh negaraa...

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda yang CUTE..:)
Sila Datang Lagi...