Isnin, Mac 05, 2012

Proton Tuah(P3-21A) dilancar bulan ini

Proton TUAH 
Inilah rupa model terbaru keluaran Proton yang dijangka akan dilancarkan pada pertengahan bulan ini. Dikuasai dengan enjin berkapasiti 1.8 dan 2.0 liter pada harga RM65K hingga ke RM75K. Tetapi ada juga ura-ura yang mengatakan ia dilengkapi dengan enjin 1.6 dengan pelbagai eksesori dan kelengkapan yang canggih. Saya pun tak dapat memastikannya, jadi tunggulah pelancarannya nanti. Diharap Proton dapat meningkatkan kualiti kereta yang dihasilan supaya tidak menghampakan pembeli dan mampu bersaing dengan model-model antarabangsa. Belilah barangan buatan Malaysia.




2 ulasan:

  1. kalau tengok rekabentuk luaran dah molek dah.
    harapnya bahan pembuatan kereta proton pun mempunyai kualiti yang baik.
    rasanya ramai yang komen kereta proton bukan sebab rekabentuk, tapi sebab ketahanan dan kualiti bahan. biasanya lebih cepat 'jem' berbanding kereta luar.

    BalasPadam
  2. kalau gambo2 kat atas ni, lbh kpd konsep car je kan...'tuah' yg dikatakan nak keluar bulan ni x sama sangat mcm dalam gambo atas ni.kalau x boleh wat baik tang enjin pun, at least cuba design kasi ok.ni design pun da gaya fail.tpi gitu la...kereta paling murah kat malaysia.kalau orang susah mcm aku, mmg xde pilihan la kalau nak guna kereta nanti...

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda yang CUTE..:)
Sila Datang Lagi...