Rabu, Mei 14, 2014

Ruang Tamu Simple

Bulan 11 tahun lepas, akak pindah ke rumah sendiri di Batu Pahat. Rumah teres 1 tingkat..harga dalam RM180K. Rumah basic dan ......sangat2...bersepah dan...comot!!!. Maklumlah sebelum ni ada orang menyewa kat situ. 

Baru sempat nak cantik-cantikkan rumah. Mula2 sekali akak (dan husband sudah tentu) fokus ruang tamu . Alhamdulillah..akhirnya akak dah boleh katakan hampir perfect..ada sofa baru dan sedikit perhiasan. Tema warna ground...brown2 gitu. Akak ni tak pandai sangat nak susun-susun perabot dan nak deko cantik2..Buat masa ni..ini lah rupanya. Simple je. TV pun masih guna TV yang ada kotak melekat kat belakang..hehe..Berat!!!...

Pintu cat warna brown je. Belum ada budget  nak tukar pintu. 
Ni pun beli kat Ayer Hitam jugak. RM120.Ada banyak pilihan paling murah RM70. Tapi kite dah berkenan dengan yang ni. 
Dinding tak berapa lawa. Maklumla rumah lama. Ingat nanti nak letak wallpaper je. 

Carpet akak simpan huhu..maklumla ada budak kecik.
Bunga dan pasu tu (x nampk kan?) beli kat Ayer Hitam..First time akak beli pasu dan bunga untuk perhiasan kat rumah..
Semangat duduk rumah sendiri. Kalau tak..tak inginla nak mengecat dinding dan nak menghias-hias..
sekian..terima kasih .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih atas komen anda yang CUTE..:)
Sila Datang Lagi...